maanantai 23. kesäkuuta 2014

Lasikuitutapetin poisto

Tekstin otsikko on hämäävä, sillä lasikuitatapettia on todella hankala poistaa, melkeinpä mahdotonta. Sen voi saada revittyä pois seinistä, jos alla sattuu olemaan heikosti kiinni oleva normaali tapetti. Harvoin kuitenkaan sattuu olemaan niin hyvä tuuri. Muita mahdollisuuksia päästä eroon tapetista on laittaa uudet cyproc-levyt seinään, tasoitetapetin käyttäminen tai ylitasoitus. 

Kaikki vaihtoehdot ovat aika työläitä. En ole raksamies, joten levyttämiseen en osaa antaa vinkkejä. Tasoitetapetin laittaminen on varsin nopeaa puuhaa ja pölytöntä. Sen ongelma ovat saumat. Kun tapetin maalaa, voi saumat pistää silmään. Tasoitetapetin päälle voi tapetoida normaalin tapetin, mutta silloin kustannukset nousee, kun täytyy ostaa kaksi tapettia. 
Tasoittaminen on helppompaa, jos ei yritä laittaa seinään paksua kerrosta tasoitetta.


Työläs, mutta materiaalin osalta edullinen, vaihtoehto on tapetin tasoittaminen. Tasoitetun seinän voi maalata tai tapetoida ja mielestäni se on paras tapa päästä eroon lasikuidusta. Jos seinät aikoo tapetoida, kerta tasoitus riittää. Maalin alle suosittelen kahta tasoituskertaa.

Vauhdikasta lastan käyttöä. Kun tasoittaa hyvin, ei jää paljon hiottavaa.
Ja lopuksi voitaisiin lähettää yhteinen toive rakennuttajille, etteivät he enää käyttäisi lasikuitutapetteja kodeissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti