torstai 5. helmikuuta 2015

Mehua ja värimalleja Tikkurilassa

Kävin eilen Tikkurilassa Kahvia ja värimalleja- tapahtumassa. Olin aikaisemminkin käynyt Koulutuskesku Paletissa, mutta silloin istuimme luentosalissa. Tällä kertaa kiertelimme maalaussalissa, jossa oli näytillä erilaisia mallimaalauksia.
Monesti mallimaalaukset ovat tehty pienehköille levyille. Isoa seinää on kuitenkin aivan eri maalata kuin 1m*1/2m palasta  Näin isosta mallista näkee jo, miltä maalaus näyttäisi oikeasti seinällä. 


Malleja erillaisista tekniikoista oli kymmenittäin.

Aina ei maalata pensselillä. Nämä mallipalat ovat tehty erisävyisillä Tunto Hienoilla ja teräslastalla. 
Alin harmaa on maalattu magneettimaalilla ja päälle oli vedetty tähtipölyä Taikalasyyrillä. Tämä oli minulle uusi yhdistelmä ja se oli varsin näyttävä. Päällä on mallipalat, joihin on rypytetty silkkipaperia.

Pitsinkankaan avulla tehty kuviointi oli hieno. Vielä vaan pitäisi keksiä kiva kohde, mihin tätä voisi testata.
Oli myös mielenkiintoista nähdä malleja, jotka oli maalattu valkoisella maalilla. Niistä vaan oli tylsä ottaa kuvia. Harvoin tulee miettineeksi, että sävyttämätön valkoinen voi olla eriväristä maalista riippuen. 

Tuli mieleen, että olisi itsekin hyvä maalata mallipala, jossa olisi kiiltoasteet järjestyksessä. On helpompi näyttää mallia, kuin selittää himmeän ja puolihimmeän eroa. Siinä minulle tämän kuun haaste.

Seuraavan kerran vierailen Tikkurilassa ootrauskurssilla. Siitä myöhemmin blogissa. Niin ja se yksi tärkeä huomio, tarjolla oli myös mehua eikä vain kahvia. En ole vieläkään opetellut kahvinjoujaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti