keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Teknologiaa tapetointiin

Monta vuotta olen tapetoinut perinteisesti luotilangan avulla, kunnes minun täytyi hankkia laser-laite boordien maalaamista varten. Edelleenkin käytän luotia mutta laser on hyvä apuväline tapetoidessa. 
Tässä muutama vinkki:
Luotilangan voi korvata laserilla ja merkata sen avulla aloituskohdan seinään.  
Vaakalinjaa voi käyttää hyväksi tapetin kohdistamisessa. Jos tapetissa on kuvio, mutta sitä ei ole reunassa, on kohdistaminen vaikea. Kuvio voi vähitellen tipahtaa muutaman millin. Nurkassa sitten huomaa, että heittoa on jo senttejä. Jos laserin saa viritettyä oikeaan korkeuteen, säästyy tuolta harmitukselta. 

Ikkunan kohdat ovat vaikeita tapetoida. Jos tapetin kohdistus heittää vähänkin ikkunan ala- tai yläosassa, on seuraavan täyspitkän vuodan tapetointi vaikeaa. Jos tapetin kohdistaa ylhäältä kohdalleen, voi alaosassa olla rako. Kun laserin laittaa vuodan ulkoreunaan, voi olla varma, että tapetti menee suoraan. Sitten vaan täytyy taiteilla, että mistä kohdin pistää tapettia päällekäin ja missä kuvio menee vinoon. 

Loppuun vielä kuva mieleisestä tapetista. Tykkään tapetoida kuviollisia tapetteja, sillä niissä sauman kohtia ei näe niin helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti