tiistai 18. marraskuuta 2014

Mistä neuvoja, kun maali tippuu pois seinistä?

Jos maalatessa tulee ongelmia, voit olla yhteydessä maalikauppaan tai maalin valmistajaan. Melkein kaikilla valmistajilla on neuvontapuhelin tai sähköpostitse toimiva neuvontapalvelu. Näistä tunnetuin on Tikkurilan Maalilinja (010 860 8600). Minullakin tulee soiteltua sinne, vaikka ammattikunnalle on myös oma numero.

Tikkurilan palvelu maksaa hieman mutta minusta se toimii hyvin. Voi olla nopeampaa soittaa sinne kuin etsiä netistä tietoa esimerkiksi Luja maalin kiiltoasteista. Toisaalta heidän antamat ohjeet ovat minusta liian tarkkoja. Itse en välttämättä käytä pohjamaalia tietyissä kohteissa, vaikka he niin neuvoisivat. Teknoksen palvelua en ole käyttänyt yhtä paljon, mutta sieltä on aina vastattu nopeasti ja neuvot ovat auttaneet eteen päin.

Tikkurilalla on muitakin palveluita kuin Maalilinja. Heillä on todella kattavat nettisivut, tekijäpankki, josta voi etsiä itselleen maalaria, he järjestävät koulutusta ja ammattikunnalle julkaistaan lehteä. Toisaalta minua mietityttää, millä se kaikki rahoitetaan. Tikkurilan maalit eivät aina ole se halvin vaihtoehto ja uskon, että lisäpalvelut näkyy tuotteiden hinnassa.

Maalaamisessa on paljon pikkukikkoja. Joten jos suti kädessä meinaa pinna kiristyä, kysy neuvoa ja nauti käsillä tekemisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti