maanantai 23. marraskuuta 2015

Vähemmän tuhoutuneita aivosoluja

Opintoihini kuuluu työturvallisuuden osio. Sen tiimoilta tunnilla vieraili Suojalaite Oy:n edustaja. Hänellä oli mukana hengittämiseen, kuulemiseen ja näkemiseen liittyviä suojalaitteita. Yksi kiinnostavimpia ja minulle uusia juttuja oli akkukäyttöiset hengityssuojaimet. Kurssin jälkeen kävinkin kaupoilla ja ostin CleanSpace hengityssuojaimen. 

Olin koonnut koneen aikaisemmin viikolla ja ladannut akun täyteen. Eilen pääsin testaamaan sitä maalaustöissä.




Suojaimeen kuuluu niskaosia, jossa on koneisto. Siihen liitetään suodatin, joka on tällä kertaa aktiivihiiliversio. Koneen etupuolelle tulee tietenkin maskikappale. Lisäksi koneen mukana saa supermuodikkaan narurepun.


Tässä laite koottuna. Niskaosa on aika suuri mutta yllättävän kevyt, noin 800 grammaa.


Tässä laite käytössä. Kuvan ottamisen jälkeen totesin, että kuminauhasta tehty pääremmi on tarpeen.

Laite suodattaa puhdasta ilmaa vain hengittäessä. Näin suodatin on pitkäikäisempi kuin kokoajan suodattavat maskit. Kun suodantinta käytti, ei liuotin haissut yhtään. Ensimmäisellä käyttökerralla se kuitenkin tuntui hieman epämiellyttävältä. Toivon, että pääremmin paremmalla asennnuksella käyttömukavuus paranee. Toinen "ongelma" suodattimessa on sen suolainen hinta. Tämä maksaa useita satasia ja "kertakäyttöinen" aktiivihiilisuodatin maksaa noin 35 euroa.

Tässä kuva vielä huoltovapaasta aktiivihiilisuodattimesta. Nämä ovat yllättävän miellyttäviä käytössä, hinta ei ole paha ja pussissa säilytettynä suodatusteho säilyy pidempään. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti