maanantai 14. syyskuuta 2015

Tiedän mitä tein viime kesänä

Mennyt kesä ei ollut maalarin kannalta, kuten ei varmaan monen muunkaan, kovin mieluisa. Oli viikkoja jolloin satoi joka päivä. Kuitenkin työt etenenivät ja kaikki sovitut rakennnukset ovat maalissa. Mahtuipa kesään myös muutama sisätyömaa. Tässä kuvia muutamista töistä. 
Kesän ensimmäinen ja juuri siksi odotetuin ulkomaalaus. Tämä oli kiva ja helppo työmaa.  
Maalaan harvoin huonekaluja, mutta tässä pieni poikkeus. Pöytä sai uuden pinnan. Minulla ei ole työtilaa huonekaluille, joten tässä maalaus tehtiin asiakkaan ylimääräisessä toimistohuoneessa.


Kesän kuumin viikko meni sisätöissä. Ullakkohuoneiston kaikki pinnat saivat uutta maalia pintaan. Mikä muutos paneelikatossa! 

Sadepäivänä kävin maalaamassa pienen yksiön. Vanha boordi jätettiin seinään, mutta vaaleanpunaiset seinät saivat uuden tyyliin hyvin sopivan sävyn. Seinien ei tarvitse olla valkoisia pienessäkään tilassa.

Kesän isoin urakka koostui neljästä samanlaisesta paritalosta. Näitä oli mukava tehdä, mutta viimeisessä talossa olisin kaivannut jo vaihtelua.

Yksi erikoisimmista työmaista oli pyöröhirsimökin maalaus. En ole ennen maalannut pyöröhirttä sisäpuolelta. Sitä ei varsinaisesti edes suositella maalattavaksi, mutta hirsi oli aikoinaan jo lakattu. 25 neliö muuttui 40 neliöksi tai ainakin siltä se tuntui.

Aina ei mene niin kuin on kuvitellut. Otin seinistä pois vanhat tapetit ja samalla lähti maalia mukaan. Seiniä oli pakko tasoittaa ja maalata ennen tapetointia. Musta lattia on saanut kaksi kerrosta Betoluxia pintaan. Tapetoinnin jälkeen tuli vielä yksi kerros.


Ylemmät kuvat liittyvät kesään ja tämä syksyyn.

Minulla alkoi viime viikolla koulu. Opiskelen työnohessa maalarimestariksi Helsingin Maalariammattikoulussa. Tiedossa on ainakin alaan liittyviä sopimusehtoja, työsuojelua ja materiaalituntemusta. Koulutukseen on mahdollista valita myös ammattitaitoa lisääviä kursseja. Ensi kuussa minulla alkaa kipsityökurssi ja siitä tulen varmasti kirjoittamaan tänne lisää.