perjantai 15. toukokuuta 2015

Stuccoa seinään ja laastia takkaan

Seinien väriä voi vaihtaa muutenkin kuin maalaamalla. Tällä työmaalla käytin Tierrafinon stuccoa ja Duro sisustuslaastia. Suomessa näiden käyttö on harvinaisempaa kuin Etelä-Euroopassa. Mielestäni nämä pinnat sopivat hyvin myös skandinaaviseen sisustukseen. 


Yksi suurimmista haasteita työmaalla oli sen korkeus. Telineet sai juuri ja juuri kääntymään tilassa. Lopputulos oli kaiken sen venkslaamisen arvoista.

Takkaan levitin uuden pinnan muurauslastalla ja apuna oli sieni. Laastia oli helppo käsitellä, sillä siihen sai lisää aukiolaikaa suihkuttamalla pintaan vettä. Lopuksi pintaa pestiin ja harjattiin, sillä laastin sekaan oli lisätty simpukkaa. Näin pinta kiiltelee, kun siihen osuu valo. 
Laastin sekoittaminen oli kuin taikinen tekemistä. 250 grammaa pigmenttiä, puolikiloa simpukan kuorta, vettä… ja päälle sekoitus :) 


Stuccon levittäminen isoon pintaan on haastavaa, eikä siinä voi välillä jäädä pitämään ruokataukoja. Ideana on kuitenkin, että pinta on eläväinen. Sitä kannattaa korostaa hyvällä valaistuksella.
Seinissä käytetyt pinnoitteet oli ostettu Decosilta. Kumpaankin tuotteeseen oli siellä tehty oma sävytyskaava. Ennen käyttöä pigmentit sekoitettiin pinnotteisiin työmaalla. Näin seinistä sai juuri halutun väriset. Huoneen suunnitelun oli tehnyt Ida Lestinen Desing.